Time'ın 2006 listesi
Time dergisi, 2006 yılında fark yapan, ön plana çıkan insanlar ve grupları seçti...

Prestijli Time dergisi, 2006 yılında fark yapan, ön plana çıkan insanlar ve grupları seçti. Timenin belirlediği listeye Muktada El Sadr, Borat filmi yapımcısı Sacha Baron Cohen, ABD Başkanı George W. Bush, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Papa 16. Benedikt de yer verildi.
Yılın sonu yaklaşırken Time dergisi, 2006 yılında siyasetten medya ve spora kadar çeşitli alanlarda fark yapan, ağırlık kazanan insanlar ve insan grupları belirledi.
Time tarafından oluşturulan listede Iraklı radikal Şii lideri 34 yaşındaki Muktada El Sard, ABDde büyük yankı yapan Borat filmi yapımcısı Sacha Baron Cohen ile ABD Başkanı George W. Bush, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve istifa etmek zorunda kalan Savunma Bakanı Donald Rumslfeldden oluşan üçlü de bulunuyor.
Fidel Castronun rahatsızlanması üzerine Kübada iktidarın başını geçen kardeşi Raul Castro ve kararları ve yaklaşımları ile ABDyi çileden çıkartan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavezin girdiği listede de Almanyayı neşelendiren kadın olarak tanıtılan Başkan Angela Merkelin yanı sıra, Başkanın diplomatik itfaiyecisi sıfatı yakıştırılan ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice de yer verildi.
PAPA
Time, Katolik Kilisesinin en katı üst düzey din adamlarından biri olarak değerlendirilen 79 yaşındaki Papa 16ncı Benediktin Türkiye ziyareti sırasında AB üyeliğini açık bir biçimde destek vererek ve Sultanahmet camiinde dua ederek diplomata dönüştüğünü yazdı.
Irak halkı ve Irak Çalışma Grubunun da girdiği listeye ayrıca tenis alanındaki başarıları ile ün yapan Roger Federer de yer aldı.
ANKA