Tuncel: Halkımız üzerinde yeni silahlar denendi
DTP'li Sabahat Tuncel, Londra'da yaptığı konuşmada, "halkımızın üzerinde yeni silahlar denendi" şeklinde iddiada bulundu.
Arşiv
31.03.2008, 11:27 31.03.2008, 11:27

Londra'nın en önemli konser alanlarından Finsbury Park'ta düzenlenen 'Nevruz bayramı kapanış kutlamasına' DTP Diyarbakır milletvekili Sabahat Tuncel'in yanısıra Londra Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları Ken Livingstone, Boris Johnson ve Brian Paddick de katıldı. Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı etkinlikte müzik grupları konser verirken Tuncel, "Halkımız üzerinde yeni silahlar denendi" dedi.
Bölücü başı Abdullah Öcalan sempatizanlarının çoğunlukta olduğu izleyiciler, üzerlerine Öcalan resimli tişört ve ellerindeki bezlerle lehine zaman zaman slogan attı. 14 yıldır görevde olan Londra Büyükşehir Başkanı Ken Livingstone, propaganda turları kapsamında Nevruz kutlamasına katıldı. Türk toplumunun Londra'ya önemli katkı ve getirisi olduğunu anlatan Başkan, Türkler'e işsizlik ve eğitim alanlarında daha fazla yatırım yapacaklarını söyledi. Livingstone, nevruzun önümüzdeki yıl Londra'nın en önemli turistik meydanlarından Trafalgar Square'de kutlanacağını anlattı.
Muhafazakar Parti'nin Londra Belediye Başkan adayı Boris Johnson, herkesin nevruzunu içten dileklerle kutladığını belirtirken kendisinin de Türk asıllı olduğunu hatırlatarak, "Ben de Türküm ama ben seçildiğim takdirde herkesin başkanı olacağım" dedi. Liberal Demokrat Parti Başkan adayı Brian Paddick ise, "30 yıl polis teşkilatı başkanlığı yaptım. Londra''a yaşayan herkesin sorunlarıyla yakından ilgilendim. Londra başkanınız ben olayım" diye konuştu.
Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul milletvekili Sabahat Tuncel ise, "Merhaba sınır tanımayan demokrasi mücadelesi eden güzel insanlar" diye başladığı konuşmasında şöyle dedi:
"Nevruzu en çok Kürtler kutlar. Çünkü kutlamak için çok büyük emekler verdiler. Nevruzu yaratanlara helâl olsun bu bayram. Bu yıl Türkiye'de nevruz büyük coşkuyla kutlandı. Fakat Van, Siirt ve Hakkari'de ne yazık ki halkımızın üzerine kurşun sıkıldı, evler basıldı ve yeni silahlar denendi halkımızın üzerinde. Bu ilk değildi. Mehmet Deniz'in katledilmesiyle başlayan olayların devamıydı ve AKP hükümetinin Kürt halkına karşı bir savaş verdiğini kanıtladı. Bayramını kutlmak isteyenler kurşunlarla karşılandı. Bu yanlıştan vazgeçilmeli. Kürt halkının yanında olmak onurlu bir iştir. Sorunun çözümü demokrasi ve barıştır. Kürtlerin taleplerini AKP ve dünya duymalı."
Kaynak: Hürriyet