Tunus'ta öldürülen 30 kişi Selefiydi
Tunus'ta 15 gün önce Polisle çatışırken ölen 30'a yakın kişinin Selefi militanlar oldukları iddia edildi.

Tunus'ta 15 gün önce polisle çatışmaya giren ve öldürülen 30'a yakın kişinin kimliği ortalığı karıştırdı. Önce gangster denilen kişileri Hükümet'e yakın kaynaklar Selefi militanlar olarak gösterdi
İlk başta uyuşturucuyla alakalı gansterler dendi, sonra selefi gruplar diye değiştirildi. Son 15 günkü çatışmalarda bir düzine zanlı ve 2 polis hayatını kaybetmişti.
Tunus İçişleri Bakanlığının dünkü açıklamasına göre polisle selefi militanlar arasında kanlı çatışmalar meydana geldi. 3 Ocak günü , 30 civarında militanın polisle kanlı bir çatışmaya girdiğini bildiren bakanlık yetkilileri, konsolosluklara ait krokiler bulduklarını da belirtti.
Devletin resmi haber ajansı TAPın açıklamasına göre olay 3 Ocakda meydana gelmiş ve ajansın selefi teröristler diye ifade ettiği 27 kişilik grup polisle çatışmıştı.
Nihayi bilgilere göre ,Tunusun başkenti Tunusun 40 km .güneyindeki Süleyman Şehrindeki çatışmalarda 2si polis toplam 14 kişi hayatını kaybetti,15 kişi sağ olarak tutuklandı.
Tunusda 2002 de Cerba şehrindeki sinagog bombalanmasından beridir herhangi bir terör eylemi haberi gelmemişti.
Devlete yakın gazete Esaruuk öldürülenleri radikal İslamcı teröristler olarak tanımlarken Tunusda Fransızca yayınlanan Realite gazetesi polisle çatışan grubun El kaide yanlısı Cezayirli GSPC grubunun uzantıları olduğunu söyledi.
Oysa son 15 gündür çeşitli Tunus vilayetlerinde devam eden operasyonlar ilk başladığında, polisin uyuşturucu kaçakçılarının ve çok tehlikeli gansterlerin peşinde olduğunu açıklanıyordu.
haber7