Türk-İş'ten 'eylemsizlik' açıklaması
Türk-İş, Sosyal Güvenlik yasa tasarısının geri çekilmesini istemenin artık geç olduğunu açıkladı.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Türk-İş Yönetim Kurulu, Sosyal Güvenlik yasa tasarısının geri çekilmesini istemenin gecikmiş bir eylem olacağını açıkladı.
Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, ''Türk-İş, müzakere edilen bir tasarının müzakereler sonrasında 'geri çekilsin' denilmesini tutarlı bulmamakta, geri çekilme talebinin gecikmiş bir talep olduğuna inanmaktadır'' denildi.
Açıklamada, SSGSS yasa tasarısıyla ilgili tavır belirlemek üzere Türk-İş Başkanlar Kurulunun 7 Mart 2008 tarihinde toplantı yaptığı ve bu toplantıda bir dizi eylem kararı alındığı belirtildi. Türk-İş Başkanlar Kurulunun eylem kararlarının daha sonra ''Emek Platformunun iradesi ile birleştirildiği'', Emek Platformunun da bir talepler bildirisi hazırladığı kaydedilen açıklamada, bu çerçevede yapılan eylemler anlatıldı. Bu süreçte dile getirilen talepler ve görüşmelerde varılan sonuçlara değinilen açıklamada, Emek Platformunun 27 Mart 2008 tarihinde yaptığı toplantı sonucunda yayınladığı bildiriye de yer verildi.
''GERİ ÇEKİLSİN' TALEBİ GECİKMİŞ BİR TALEP''
Emek Platformunun, taleplerini, tasarının TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi sürecinde aktif olarak takip edeceği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
''Türk-İş gelinen noktada, Emek Platformunun son toplantısında aldığı karara bağlıdır. Türk-İş sürecin takipçisidir ve takipçisi olmaya devam edecektir. Türk-İş, süreç boyunca sadece ve sadece kazanımlarla ilgilenmiş ve bu çerçevede tasarı ile ilgili altın vuruşun 13-14 Mart eylemleri ile yapıldığını düşünmektedir. Türk-İş, müzakere edilen bir tasarının müzakereler sonrasında 'geri çekilsin' denilmesini tutarlı bulmamakta, geri çekilme talebinin gecikmiş bir talep olduğuna inanmaktadır. Türk-İş, eylem silahının yerinde ve zamanında kullanılmasının gerekliliğine inanmakta, aksi halde eylemliliğin ciddiyetini ve inandırıcılığını yitireceğini düşünmektedir. Türk-İş, bazı söylemler ile bugün bazı gazetelerde yer alan ilanlarda prim gün sayısının 7 bin 200'e düşürüleceğinin açıklanmasına rağmen hala 9 bin gibi gösterilmesi de dahil, Bakanlık tarafından atılan kimi adımların yok sayılmasını 14 Mart eylemi ile onun sonuçlarına haksızlık olarak değerlendirmekte ve düşündürücü bulmaktadır. Türk-İş, gelinen noktada, tasarıyla ilgili taleplerin takipçisidir. Türk-İş, talepler konusundaki ısrarını tasarı yasalaşsa bile sürdürecektir. Ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk-İş, sorumluluğun bilincinde, gerektiğinde ama sadece ve sadece kazanımlar için eylem silahını en etkili şekilde kullanacaktır.''
Kaynak: AA