Türkiye Fransa ile ilişkilerini dondurdu
BBC, Orgeneral Başbuğ'un Fransa ile ilişkilerini askıya aldıklarını açıklamasını değerlendirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğun Ermeni Soykırımının reddini suç sayan yasaya tepki olarak Fransa ile ilişkilerini askıya aldıklarını açıklaması yabancı medyada yankı buldu. BBC, Türk hükümetin ise, resmi bir boykot uygulamama tavrını benimsediğine dikkat çekti. The Guardian ise, Fransız savunma şirketlerinin Türkiyeyi karlı bir pazar olarak gördüklerini belirterek Türk ordusunun geçmişte de bazı Fransız şirketlerine kara listeye aldığını anımsattı.
GUARDİAN: FRANSIZ ŞİRKETLERİ KARA LİSTESİNE ALINMIŞTI
The Guardian gazetesi, Fransız parlamentosunca onaylanan tasarının yasalaşmasının pek beklenmemesine karşın Türkiyede tepki ve boykot tehditlerine neden olduğunu kaydetti. İki ülkenin NATO üyesi olduğunu ve Türkiyenin Fransız savunma ürünlerini satın aldığını belirten gazete, Fransız şirketleri Türkiyeyi ve hızlı büyüyen ekonomisini ürünleri için karlı bir pazar gibi görüyor görüşünü dile getirdi.
İki ülkenin birlikte askeri tatbikatlar yaptığına ve Lübnandaki uluslararası güce katkıda bulunduğuna işaret eden gazete, Ancak Türk ordusu geçmişte de (Ermeni) katliamlar ile ilgili olarak bazı Fransız şirketlerini kara listeye almıştı diye yazdı.
BBC: YASA İLİŞKİLERİ GERDİ
İngiliz yayın kuruluşu BBC, Orgeneral Başbuğun açıklamalarını değerlendirirken Fransa parlamentosunun kararının ikili ilişkileri gerdiğini kaydederek, Genelkurmay Başkanlığı yasa geçtiğinde bu ülkeye yönelik her türlü yaptırıma destek vereceğini açıklamıştı dedi. BBC, Türk hükümetinin tavrının ise, Resmi boykot uygulamamak ancak bireysel eylemler yapılabileceğini ifade etmek şeklinde olduğunu belirtti.
Kaynak: ANKA