TÜSİAD yeni başkanı Yalçındağ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ oldu.

Arşiv 06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31
TÜSİAD yeni başkanı Yalçındağ

TÜSİAD'ın yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, 37'nci Genel Kurul sonrasında toplandı. Genel Kurulda seçilen yeni yönetim kurulu, kendi arasında yaptığı seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığına Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı getirdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ise Pekin Baran, Ferit Şahenk ve Ümit Boyner oldu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu, Yalçındağ ve başkan yardımcılarının yanı sıra Bülent Akgerman, Haluk Dinçer, Ayça Dinçkök, Ali Kibar, Erdal Karamercan ve Ethem Sancak'tan oluştu.
Akgerman, Meslek Örgütleriyle İlişkilerden Sorumlu olurken, Haluk Dinçer Dış işleri Komisyonu Başkanlığını, Ayça Dinçkök Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanlığını, Ali Kibar Şirket İşleri Komisyonu Başkanlığını, Erdal Karamercan Sanayi Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanlığını, Ethem Sancak da Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığını yürütecek.

Yalçındağ, yönetim kurulunun ilk toplantısında, son derece yoğun olan 2007 gündeminin tüm üyelerin katılımıyla tam bir değerlendirmesini yapabilmek için Yüksek İstişare Konseyi'ni 1 Mart 2007 tarihinde olağanüstü toplantıya çağırmayı kararlaştırdığını bildirdi.

''TÜRKİYE ROTASINI ÇİZMİŞTİR''

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, 37. Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, ''Türkiye, 70 milyon insanına refah ve mutluluk sağlayabilmek için yüzünü batıya çevirmiş, kendinden daha ileride olanların seviyesine ulaşmayı hedefleyerek rotasını çizmiştir'' dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine ilişkin, ''Bir siyaset adamı, sözlerinin nereye gideceğini, hangi dinamikleri etkileyeceğini düşünerek konuşmalıdır.

Siyasetçilerimizden daha vakur, akılcı ve demokrasiyi yücelten söylemler bekliyoruz''

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?