Yazdığı kitab sürgününe neden oldu
Yazdığı kitaplar ve düzenlediği konferanslar nedeniyle ünvanı değiştirilerek Kars'a tayin edilen Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı mesleğinden istifa etti.

Dünya Bülteni Haber Merkezi
Bayındır/İzmir Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmaktayken 'Doğu'nun İstilası" ve 'Karanlık İlişkiler' kitapları nedeniyle Kars Ağır Ceza Hakimliğine tayin edilen Gültekin Avcı mesleğinden istifa etme nedenini 'mesleki geleceğinin karartılması' olarak açıkladı.
7 Nisan 2007 tarihinden itibaren devlet memurluğundan ilişkisi kesilen Gültekin Avcı yazdığı kitaplarda siyasi bir tavır gütmediğini, heyacanla örülmüş birer manifesto özelliği taşıdığını söyledi.
Gültekin Avcı istifa nedenini belirttiği yazılı açıklamasında, 'Bendeki tecessüs, aktüaliteyi kitap kültürü ve alt yapısı olmadan köşelerinde topluma bir şeyler empoze etmeye çalışan kitabi birikim yoksunu yapay kalemşörlerinkinden öte bir olgudur. Filistin'de atılan bombalar,kaybolan canlar, Çeçenistan'da kaybedilen Dudayevler, Basayevler veMashadovlar, Bosna'da akan soydaş ve Müslüman kanları benim kanım, benimcanım ve benim ızdıraplarımdır'dedi
BEN SON OSMALIYIM
Avcı sözlerine şöyle devam etti,'Ben, heyecanlarıyla, gözyaşlarıyla, ideal, tecessüs ve vizyonuyla yaşayan son Osmanlıyım. En azından içinde bulunduğum durum ve yalnızlığımı duyarak son Osmanlı olduğumu görüyorum. Varsın kimse yanımda olmasın'
GÜLTEKİN AVCI KİMDİR
17 Ağustos 1969" da Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde doğdu.1986 da İzmir Karataş Lisesini bitiren Avcı, 1990 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1991 de imtihanı kazanarak İzmir Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı olarak göreve başladı.
1993-1997 yılları arasında Hadim-Konya Hakimliği, 1997-1998 yıllarında Kürtün-Gümüşhane Cumhuriyet Savcılığı, 1998-2001 yılları arasında Karapınar-Konya Cumhuriyet Savcılığı, 2001-2003 yılları arasında Siirt E Tipi Terör Cezaevi ve Basın Savcılığı, 2003-2005 yılları arasında Ortaca-Muğla Cumhuriyet Savcılığı yapmış, Bayındır/İZMİR Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmakta iken yazdığı kitaplar ve yaptığı açıklamalar nedeniyle Kars Ağır ceza hakimliğine tayin edildi.
Yaklaşık 6 ay Kartsa görev yaptıktan sonra daha çok hukuki sorunlarla karşılaşmamak ve ihraçla karşı karşıya kalmamak için meslekten istifa etmek zorunda kaldı.
Gültekin Avcı"nın birey yayıncılıktan çıkan kitapları
*Karanlık İlişkiler -Susurluk, Şemdinli ve Danıştay olaylarının şifresi
-Önsöz: Mehmet Altan
*Doğu'nun İstilası -Medeniyetler Savaşına Doğru
*İstihbarat Oyunları-orduların karanlık senaryoları-