'Pakistan operasyonu önceden biliyordu'
Pakistan ordusunun bin Ladin'in öldürüldüğü operasyondan haberdar olduğu iddia ediliyor.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Pakistan ordusunun ABD'nin yaptığı ve bin Ladin'in öldürüldüğü operasyondan haberdar olduğu iddia edildi.
Globalpost'ta yayınlanan Amir Latif imzalı haberde operasyonun Pakistan ordusunun tam bilgisi dahilinde yapıldığını ve Pakistan’ın daha önce kabul edilenden daha fazla rol oynadığı belirtiliyor.
Pakistanlı yetkililere dayandırılan habere göre bir askeri yetkili “General David Petraeus 25 Nisan’da Pakistan’a olağanüstü bir ziyaret gerçekleştirdi. Petraeus, Pakistan Genelkurmay Başkanı GeneralPervez Kayani ile baş başa görüştü ve operasyonun detaylarını görüştüler” diyor.
İsminin yayınlanmasını istemeyen Pakistan Hava Kuvvetleri’nden bir yetkili, Amerikan özel birliklerinin uçuşa yasak bölgeyi atlatmak için Pakistan’ın radar sisteminin etkisizleştirildiği haberlerini reddetti. Yetkili “büsbütün gerçek dışıdır bu. Ne radarlarımız etkisizleştirilmiş ne de hava kuvvetlerine bağlı uçaklardan her hangi biri [hava sahasının ihlali nedeniyle] acil uçuş yapmıştır” diyor.
HABERİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.