Pakistan'da fabrika atıkları 10 kişiyi öldürdü
Pakistan'da bir şeker fabrikasının dereye akan kimyasal atıkları nedeniyle biri çocuk, beşi aynı aileden olmak üzere 10 kişi öldü

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Pakistan'ın Dera İsmail Han şehrinde bulunan bir şeker fabrikasının kimyasal atıklarından dolayı 10 kişi öldü.
Yerel yetkililer, kimyasal atıkların döküldüğü dereden geçen 10 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Purwa polis karakolunda görevli olan memur Nazir Ahmed, küçük bir kızın dereden geçerken baygınlık geçirdiğini ve onu kurtarmaya gelen 15 kişinin de bayıldığını söyledi.
Purwa Hastenesi'nden yapılan açıklamaya göre, dereye giden şahısların kimyasal atıklardan dolayı boğulduğu, oksijen eksikliğinden dolayı önce bayıldıkları, daha sonra ise aniden öldükleri ifade edildi.
Polisin yaptığı ilk incelemelerde, Chasma Şeker Fabrikası'ndan dereye akan kimyasal atıklardan dolayı 10 kişinin öldüğü açıklandı.
Fabrika sahibi ve 6 fabrika yetkilisi suçlu bulundu. Şimdiye kadar altı fabrika yetkilisinin tutklandığı bildirilirken, fabrika sahibinin kaçak olduğu belirtildi.
Öte yandan cenaze töreni sonrası, hayatını kaybeden şahısların aileleri, otoyolu kapayarak protesto gösterilerinde bulundu. Ayrıca fabrikaya yürüyen aileler, fabrikanın ana kapısını ve bir çok camı kırdı. Polis ise öfkeli kalabalığı biber gazı sıkarak dağıttı.
Bölge halkının derinliği az olan su kanalından yürüyerek geçtiği belirtildi.