banner39

AB: İran'la nükleer müzakereleri olumlu gidiyor

Avrupa Birliği, Amerika'nın aksine İran'la yapılan nükleer müzakerelerinin ilerleme gösterdiğini açıkladı

Avrupa Birliği 11.01.2014, 15:17 11.01.2014, 15:17
AB: İran'la nükleer müzakereleri olumlu gidiyor

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Avrupa Birliği (AB) Cenevre'de yapılacak nükleer müzakereleri öncesinde İran'la olumlu aşamalar kaydettiklerini açıkladı. Amerika ise AB'nin söylediklerinin aksini düşünüyor.

AB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, İran ve AB arasındaki İran'ın nükleer programı konulu görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği açıklandı. AB yetkilileri birçok pürüzün halledildiğini ve Cenevre'de yapılması planlanan müzakerelerin olumlu sonuçlar getireceğini düşündüklerini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkilileri ise hala halledilmeyen meseleler olduğunu düşündüklerini açıkladı. 

İran geçtiğimiz aylarda Amerika'nın da içinde bulunduğu 5+1 ülkeleriyle kendi nükleer programı konusunda ön mutabakata varmış ve rpogramı hakkında karşılıklı müzakereleri yapabileceğini açıklamıştı. 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?