Alman ve Fransız hükümetleri Paris'te zirve yapıyor
Alman federal hükümeti ile Fransız hükümeti bakanları zirve toplantısı için bugün Paris'te biraraya geliyor.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Alman Başbakan Angela Merkel, yanında federal hükümet üyelerinden bakanlarla birlikte bugün Paris'e gitti. İki ülke hükümetleri Paris'te biraraya gelerek zirve toplantısı yapacak. Ayrıca bakanlıklar arasında da görüşmeler gerçekleştirilecek. İki ülke bakanlar konseyinde Alman-Fransız askeri birliğinin Mali'deki askeri eğitim görevi kararlaştırılacak.
Konseyin önemli konularından bazılarını çevre ve enerji politikaları, ekonomi, finans ve sosyal konular teşkil ediyor. Görüşmeler sonrasında Merkel, ilk Alman Federal Başbakan olarak Paris'teki Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD merkezini ziyaret edecek.
Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Mart ayında ortaklaşa yapacakları Moldavya ve Gürcistan ziyaretlerinin hazırlık çalışmalarını yapacaklar ve henüz ismi bildirilmeyen Kuzey Afrika ülkelerinden birini ziyaret konusunu da görüşecekler.
Alman-Fransız Bakanlar Konseyi toplantısına bugün akşama doğru AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso da katılarak, Mart ayı sonunda yapılacak AB zirvesinin hazırlık görüşmelerini yapacak.