Almanya'da karnaval geçidi iptal edildi
Almanya'nın Kuzey Ren-Westfalya (NRW) Eyaletindeki bir şehirde, güvenlik sağlanamadığı gerekçesiyle karnaval geçidi iptal edildi.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Yılbaşı gecesi Köln'de Kuzey Afrikalı ve Arap kökenli oldukları öne sürülen kişiler tarafından kadınların taciz edilmesi nedeniyle, Aşağı Ren bölgesindeki Rheinberg şehrinde, her yıl yapılan karnaval geçidi iptal edildi.
Rheinberg Belediye İdaresi sözcüsü, karnaval geçidinin mültecilerin kaldığı kampa yakın bir yerde yapılması nedeniyle de geçidin iptal edildiğini söyledi. Belediye Güvenlik Masası Başkanı Jonny Strey, polis ve belediyenin, Orsoy semtindeki karnaval derneğinden geçit yürüyüşü için bir güvenlik planı taleb edildiğini, ancak derneğin bir plan ortaya koyamadığını bildirdi.
Strey, trafiğin yanısıra, geçide katılanlardan bir kısmının taşkınlık yapması halinde, yaklaşık 500 mültecinin kaldığı kampın da tehlikeye girebileceğini belirtti. Belediye görevlisi, mültecilerin karnavalı bilmediklerinden yanlış hareketler yapabileceklerini öne sürdü. Köln'de yaşananların da gözönüne alındığını ifade eden Strey, 4 bin 500 Rheinberglinin 500 mülteciyle karşı karşıya geleceğini, Köln'deki olayların tekrar etmesinden endişe edildiğini kaydetti.