Almanya'da kilise ile cami arasında insan zinciri
Almanya'nın Siegen şehrinde cami ile kilise arasında insan zinciri oluşturalacak bir eylem planlandı. Bu eylemle şehirde dinler arası anlayış ve hoşgörü sembolize edilecek.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Almanya'nın Siegen şehrinde yarın yaklaşık 2 bin kişinin katılması beklenen bir gösteri düzenlendi. Şehirdeki bir kilise ile cami arasında zincir oluşturularak yapılacak eylemle, kamuoyuna Siegen şehrinde dinler arası hoşgörü ve anlayışın hakim olduğu gösterilmek isteniyor.
'Dinler Yuvarlak Masası' isimli bir dernek tarafından organize edilen insan zinciri oluşturma fikri, daha önce Paris'teki terör eylemlerinden sonra başlayan İslam düşmanlığına karşı ortaya atılmıştı.
Siegen'de yarın yapılacak gösteri saat 15.30'da St. Joseph Kilisesi önünde başlayacak. Burada yapılacak konuşmalardan sonra göstericiler iki yöne doğru yürüyerek cami ve kilise arasında zincir oluşturacaklar. Zincirin tamamlandığı çanların çalınmasıyla anlaşılacak. Çan seslerini duyan insanlar birbirlerinin ellerini tutarak hoşgörü ve barış içinde yaşadıklarını ifade edecekler. İnsan zincirinin yaklaşık 2 km'yi bulması bekleniyor.