Almanya'da Müslümanlar sokak şöleni düzenledi
Almanya’nın Freiburg şehrinde İslam Merkezi sokak şöleni düzenledi, iki gün boyunca İslam hakkında seminer ve paneller yapılarak müzik sunumu yapıldı, doğuya mahsus yemekler de ikram edildi

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Almanya’nın Freiburg şehrinde bölgede faaliyet gösteren İslam Merkezi tarafından bir sokak şöleni düzenlendi. İki gün devam eden şölen ‘Hoş Neva’ isimli grubun müzik konseri ile başladı. Daha sonra İslam Merkezinden Reza Begas, katılımcıları selamlayarak programı tanıttı.
Dışarda kurulan çadır içinde merkezden gençlerin ve bayanlar bölümünün hazırladığı yiyecek ve içecekler gelirleri hizmetler için kullanılmak üzere satışa sunuldu. Akşam saatlerine kadar süren programda katılımcılar birbirleriyle tanışma ve çeşitli konularda müşavere imkanı buldu. Katılım beklenenden çok daha yüksek oldu ve katılanlar bu şölenin yılda iki kez yapılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
Sokak şölenine Freiburg ve çevresinden gelen birçok kişiler arasında Freiburg Belediyesi Çevre ve Eğitim sorumlusu Gerda Stuchlik de yeraldı ve misafirleri selamlayan kısa bir konuşma yaptı. Program kapsamında misafirlere cami tanıtımı yapıldı, Kur’an tilaveti ve çocuklar tarafından şiirler okundu. Ayrıca ‘Dine karşı Modernlik – Modernlikte dinin yeri var mı?’ konulu bir panel de düzenlendi.
Panele Evangelist Kilise’den Markus Engelhardt, Katolik Kilise’den Hansjörg Rasch, Freiburg Üniversitesinden İslam bilimci Aşraf Attia ile Emine Erbakan katıldı. Sokak şölenine Frieburg-Donau Milli Görüş Teşkilatı başkanı Rasim Gül ve IGMG bölge gençlik başkanı Ahmed Koç da katıldılar.