Almanya'da Türk politikacıya Katoliklerden tepki
Almanya'nın Neuss şehrinde Belediye Meclisi üyeliğine aday olan Türk asıllı Çalık, parti logosundaki C'nin içine Türk bayrağındaki hilal ve yıldızı yerleştirdi, Katolikler tepki gösterdi.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Almanya'da Türklerin en yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren-Westfalya Eyaleti NRW'ye bağlı Neuss şehrinde 25 Mayıs'ta yapılacak Belediye Meclisi seçimine aday olarak katılan Yaşar Çalık, seçim kampanyası için hazırlanan ilanlara hilal ve yıldızı yerleştirdi. Hristiyan Demokrat Birliği Partisi CDU'dan aday olan Çalık, seçmenlere dağıttığı bezden çanta üzerindeki parti logosuna hilal ve yıldız resmini ekleyince, bölgede yaşayan Katolik Hristiyanlardan büyük tepki aldı.
Birçok CDU'lu Çalık'ın hilal ve yıldızı kullanmasını bir hakaret olarak gördüler ve konu parti yönetiminin gündemine taşındı. Parti üst yönetimi Türk asıllı aday Çalık'ın bu logoyu kullanmasını yasakladı. CDU'nun NRW Eyalet Teşkilatı Başkanı Bodo Löttgen, parti logosunun bir marka olarak koruma altında olduğunu ve hiçbir parti üyesi tarafından değiştirilmesine izin verilemeyeceğini söyledi.
Türk asıllı aday Çalık ise tepkilere çok şaşırdığını ifade ederek, bu partinin değerlerine sahip çıkan bir Müslüman olarak üye olduğunu, CDU'nun logosuyla birlikte Türk bayrağını da kullanarak kendi aslını seçmenlere tanıtmak istediğini belirtti.