‘Köle yasası’ Budapeşte’yi karıştırmaya devam ediyor
Macaristan’da işverenlerin işçileri daha fazla yaptırmasının önün açan yasa tasarısı ülkeyi karıştırdı. Binlerce kişi Pazar günü başkentte ikinci kez meydanlara çıktı.
Avrupa
17.12.2018, 10:17 17.12.2018, 10:22

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de çalışma koşullarını ağırlaştıran ve bu nedenle ‘köle yasası’ denilen kanun teklifi nedeniyle çok sayıda Macar, başkent Budapeşte’de sokaklara ikinci defa indi. Binalara zarar veren gruba polis müdahale etti.
KÖLE YASASI
Macaristan’da halihazırda 250 saat olan yıllık fazla mesai süresinin 400 saate çıkarılmasını öngören ve muhalefet tarafından ''köle yasası'' olarak adlandırılıyor.
1 OCAK’TA YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR
2019 başında yürürlüğe girecek yeni düzenlemeye göre, halihazırda 250 saat olan yıllık fazla mesai süresi 400 saate çıkarılıyor.
Kaynak: www.dunyabulteni.net