banner39

Vatikan'da bin yıl sonra bir ilk

Vatikan'daki resmi papalık ayininde bin yıl sonra ilk kez Ortodoks Kilisesi temsilcisi katıldı.

Avrupa 21.11.2013, 18:23 19.03.2013, 15:49
Vatikan'da bin yıl sonra bir ilk

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Papa Francis ile resmi papalık ayinine tarihte ilk kez katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos kucaklaştı.

Papa 16. Benediktus'un 28 Şubat'ta görevinden ayrılmasını takip eden Konklav sürecinde (Papalık seçimi) yeni papa seçilen Francis, resmi papalık ayinini icra ederek görevine başlarken, tarihi bir an da yaşandı.

Papa Francis, yaklaşık iki saat süren ayininin son bölümünde Hz. İsa'nın son akşam yemeğini temsil eden ve takdis sofrası adı verilen vaazında barış çağrısında bulundu ve ardından önce Fener Rum Patriği Bartholomeos ile daha sonra da Ermeni Katolik Kilisesi Patriği Karekin ile kucaklaştı.

PAPA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Papa Francis, resmi papalık ayininde yaptığı konuşmada, çevrenin korunmasının, kişilerin birbirlerine sevgi ve şefkatle davranmasının ve "yok oluşun alametlerine", nefrete, kıskançlığa ve "insanları lekeleyecek gurura" izin verilmemesinin gerekliliğine değindi.

Ayinde, aralarında Çince ve Arapça'nın da bulunduğu beş dilde dua edildi. Papa seçildikten sonra Francis havari ismini alan Jorge Mario Bergoglio, ayinin ardından, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin de aralarında olduğu 132 ülke ve uluslararası örgüt temsilcisinin tek tek tebriklerini kabul etti.

Türkiye'yi temsilen törende bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Katolik aleminin 266. Papasını tebrik etti.

Öte yandan, Papa 16. Benediktus'un da yeni Papa Francis'in resmi papalık ayinini televizyondan takip ettiği bildirildi.

 

 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?