banner39

Yunanistan korku pompalıyor, Türkiye sınırına 400 polis gönderdi

Etnos gazetesinin haberine göre Yunanistan, ülkenin farklı bölgelerinden Türkiye sınırına toplam 400 polis yönlendirecek.

Avrupa 28.05.2020, 12:45
Yunanistan korku pompalıyor, Türkiye sınırına 400 polis gönderdi

Yunanistan hükümetinin, Meriç Nehri bölgesinde Türkiye'yle olan kara sınırının güvenliğinin sağlanması ve devriye faaliyetleri yürütülmesi için bölgeye 400 polis göndereceği belirtildi.

Etnos gazetesinin haberine göre Yunanistan, ülkenin farklı bölgelerinden Türkiye sınırına toplam 400 polis yönlendirecek.

Sınırdaki Evros iline 125 polis gönderilmesini öngören emir Yunanistan Polis Teşkilatı (ELAS) tarafından yayınlanırken 280 özel kuvvet polisinin bölgeye sevkini öngören ikinci emrin de yakın zamanda yayınlanması bekleniyor.

Etnos, "Görünene göre Yunan hükümeti, Türk hükümetinin sınırların açıldığını ve sığınmacıların Avrupa'ya doğru ilerleyebileceğini açıkladıktan sonra Türkiye'den Yunan topraklarına geçmeye çalışan binlerce yasadışı göçmen ve sığınmacıyla askerin ve polisin karşı karşıya geldiği mart ayındaki olayların tekrar yaşanmasından korkuyor" ifadelerini kullandı.

Kathimerini'nin haberine göre de, mart ayındaki olayların yaşandığı sınırdaki Kastanies ve Feres bölgelerinde halihazırda konuşlu polis ve askerlerin güçlendirilmesi için sınıra takviye güçler gönderilecek.

Gazete, ELAS'ın 125 polis gönderilmesini istediğini ve sevkiyatın bir ayda tamamlanacağını vurguladı.

Bu arada Kathimerini'ye konuşan Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanlığı kaynakları, "Bölgeye polis sevkiyatı, koronavirüs nedeniyle 400 sınır muhafızı alımında gecikme yaşanması nedeniyle gerekli görüldü ve Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimi tırmanmasıyla bağlantılı değil" dedi.

ELAS yetkilileri de, Türk tarafının gerçekleştireceği olası sürprizlere karşı önlem amaçlı adım atıldığını ve ellerinde yeni göç dalgası yaşanacağına dair bilgi bulunmadığını belirtti.

Kaynak: Sputnik

Yorumlar (1)
TARKAN TURAN 3 yıl önce
ADAMLARIN TOPRAKLARINA ZORLA MÜLTECİ Mİ SOKACAĞIZ, BU HANEYE TECAVÜZ DEĞİLSE NEDİR BİR AÇIKLAYIN... LOZAN ANTLAŞMASINI 1955'DE BİZ DELMEDİK Mİ, AZINLIKLARA TAZMİNAT ÖDEMEDİK, BOZCAADA VE GÖKÇEADANIN ÖZERK YAPISINI BOZDUK, MİLLETİN KADINLARINA VE MALLARINA TECAVÜZ ETTİK SONRA KORKU POMPALIYORLAR. BIRAKIN DA ADAMLAR SINIR NAMUSUNU BİRAZ KORUSUNLAR!!!
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?