Refat Çubarov: Savaşarak Kırım geri alınamaz
Kırım tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ın geri alınmasının savaşarak mümkün olmadığını söyledi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, savaşarak Kırım’ın geri alınamayacağını ifade etti.
Kırım Tatar Milli Meclisi Refat Çubarov’un, Kiev’de 10 Temmuz tarihinde Hromadske TV kanalının canlı yayınına katıldığı sırada seyircilerden birisi “Kırım Tatarları, eline silah alarak Kırım’ın Ukrayna’ya iade edilmesi için savaşmaya hazır mı?” sorusunu sordu. Soruya cevap olarak Refat Çubarov, “Kırım sorununu, Kırım’ın Ukrayna’ya iade edilmesi sorununu çözmek için insanların ölmesine neden olmayacak çözüm yollarını bulmalıyız. Savaşarak Kırım geri alınamaz. Başkasına ait bir şeyi yasaya aykırı şekilde alan suçlunu, aldığı şeyi iade etmeye zorlamalıyız” diye kaydetti.
2014 yılının Mart ayında, gazetecilerin “Kırım Tatarları ellerine silah alarak Rusyalı askerlere karşı savaşacak mı?” sorusunu çok sık sorduğunu belirten Çubarov, “Eğer dünya, 21. yüzyılda, bu büyük adaletsizliği, bu saldırıyı durduramıyorsa, durdurmak istemiyor ya da nasıl durdurmayı bilmiyorsa ve bununla birlikte, 50 yıl devam eden sürgünden sonra vatanlarına yeni dönen 300 bin Kırım Tatarının, ellerinde silah olmadan, yarımada koşullarında saldırganı durdurabileceğini ümit ediyorsa eğer, bu dünya Kırım Tatarlarına karşı adaletsiz davranıyor” dedi.
Kaynak: QHA