Rusların öldürdüğü Kırım Tatarı'nın ailesi Ukrayna'ya taşınıyor
Rus askerleri tarafından işkence ile öldürülen Kırım Tatarı Reşat Ahmedov'un eşi ve çocukları Ukrayna'ya göç ediyor

Dünya Bülteni/Haber Merkezi
Kırım'da kaçırıldıktan sonra işkence edilerek öldürülen Kırım Tatarı Reşat Ahmedov'un eşi ve çocukları Ukrayna'ya taşınma kararı aldı.
Kırım'da Rusya yanlılarının sokaklara çıkıp Ukrayna'dan tek taraflı ayrılma kararı aldıkları ilk günlerde kaçırılan Ahmedov, 17 Mart günü ölü olarak bulundu. Ahmedov'un ağır işkence altında hayatını kaybettiği açıklandı.
Kırım Tatarları Ahmedov'un cenazesini büyük bir kalabalıkla kaldırmışlar, ardından da tepkilerini dile getirmişlerdi. Dünyanın birçok yerinde de Ahmedov için gıyabi cenaze namazları kılınmıştı.
Kırım'dan gelen son haberlere göre Ahmedov'un eşi ve çocukları Kırım'dan ayrılarak Ukrayna'ya göç etme kararı aldı. Ahmedov'un ailesinin bu kararı neden aldıkları ise henüz bilinmiyor ancak Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin ardından Kırım Tatarları büyük bir baskı altına alınmıştı. Ahmedov'un ailesinin de muhtemel bir baskıya maruz kalmış olabilecekleri düşünülüyor.
Reşat Ahmedov'un cenazesi