Taş devrine ait su altı şehri bulundu
İsveç'te, Taş Devri'ne ait 10.000 yıllık su altı şehri keşfedildi. Bu keşif üzerine çalışmalar yürüten bilim insanları, su altı şehrinin yaklaşık 10.000 yıl yani taş devrine ait olduğunu belirledi.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Yaşanılan felaketler sonucu denizin altında kalan yerleşim yerleri birçok kitapta ve tarihi belgelerde gelişmiş uygarlık olarak karşımıza çıkmakta.
Yenişafak'ın haberine göre, Araştırmacıların yaptığı araştırma sonucu gün yüzüne çıkarılan bu şehir ise ne yazık ki bu gelişmişlik kavramını barındırmıyor. İsviçre'de Lund Üniversitesi tarafından Baltık Denizi'nde güneydoğu İsviçre'de bulunan yaklaşık 10.000 yıl öncesine ait şehir bozulmaya uğramadan günümüze kadar gelmeyi başarmış. Taş devri döneminden kalma bu şehrin tarihi Mezolitik döneme kadar uzanıyor.
Suyun altında kalmış şehirde Çömlekler, av tuzakları, balık ağları, geyik boynuzları ve kemiklerden yapılmış birçok alet dalgıçlar tarafından çıkarılarak bilim insanlarına araştırmak üzere teslim edildi.
Dalgıçlar tarafından bulunan bu yerleşim, birçok eski eşyayı da içermekte. Çömlekler, av tuzakları, balık ağları, geyik boynuzları ve kemiklerden yapılmış birçok alet; suyun altında kalmış. Araştırmacılar ise bu eşyaları inceleyerek 10.000 yıl öncesinde yaşamın nasıl olduğu hakkında bil toplamaya çalışıyor.
Lund Üniversitesi'nin Jeoloji bölümünde doktora öğrencisi olan Anton Hansson bu şehir hakkında şunları ifade etti;
“Jeologlar olarak bu bölgenin nasıl bir yer olduğunu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Sıcak mıydı? Soğuk muydu? Eğer Afrika'dan çıkışımızı anlarsak, bu güne dek varolan tüm yerleşim yerlerini buluruz. Bu da geçmişimizle ilgili birçok noktayı aydınlatır. Şimdi deniz seviyesi 10.000 yıl önceye göre çok daha yüksek, bu yüzden yerleşimler sular altında kalıyor. İnsanoğlu hep deniz kenarlarını tercih etmiştir".