banner39

Davutoğlu Celili ile görüştü

Davutoğlu, İran ziyareti kapsamında Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili ile görüştü.

Dış Politika 11.07.2011, 16:43 11.07.2011, 16:49
Davutoğlu Celili ile görüştü

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tahran'daki temasları kapsamında İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili ile bir araya geldi. 

Mehr ajansının haberine göre Ahmet Davutoğlu, Tahran ve Ankara'nın istişarelerine vurgu yaparak, bölgenin yabancıların karışmayacağı yeni bir yapıya ihtiyaç duyduğunu söyledi. 

Celili ise İsrail'in bölgenin barış, istikrar ve huzuruna düşman olduğunu ifade ederek, Ortadoğu'daki halk hareketlerinin asıl hedefinin de 'İsrail ve bölgedeki uzlaşmacıları' olduğun söyledi. Said Celili, bölge milletlerinin derin uyanışının ABD'nin dünya üzerindeki egemenliğinin devam etmesini engelleyeceğini belirtti. 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?