Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Bakü'de Radio Liberty (RL) Azeri servisi çalışanlarından Hatice İsmailova’nın yargılanmasına dün başlandı.
RL'nin haberine göre gazeteci, ülke yetkililerinin yolsuzluklarını araştırdığı için tutuklandı. Hatice İsmailova tutuklanmadan önce, yazıve röportajlarında Azerbaycan’da iktidar sahipleri arasında akrabalık bağlarını, özellikle de Cumhurbaşkanı Aliev’in ailesinin karıştığı yolsuzlukları konu edinmişti.
Azeri hükümeti önce gazetecinin özel hayatı ile ilgili video görüntüleri yayınladı, daha sonra iftira ve tehdit sürecini başlattı. Geçen sene 5 Aralık tarihinde Hatice İsmailova’yı çok yönlü suçlamalarla gözaltına aldı.
Azeri gazetecinin tutuklanması uluslararası arenada ciddi tepkiler aldı. Dünyanın önde gelen medya yayınları bu tutuklamayı Azerbaycan'da ifade özgürlüğüne karşı yapılan baskı olarak değerlendiriyor.
Yedi aydır tutuklu olan Hatice İsmailova vergi kaçakçılığı, iftira atmak, yasadışı ticaret yapmak ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 23:04