Başdanışman: Karayılan çok konuşuyor
Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Öcalan'ın mesajını okuyamamakla suçladığı Murat Karayılan'ın bu aralar çok konuştuğunu söyledi

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, son günlerde sık sık röportajlar vererek, "Öcalan çekilin demedi, çekilme talimatı bekliyoruz, TBMM çekilme için bir şeyler yapmalı" şeklinde açıklamlalarda bulunan PKK'nın dağ kadrosunun başındaki isim olan Karayılan hakkında "çok konuşuyor" dedi.
Samanyolu Haber TV'de konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akdoğan, Murat Karayılan'ın Öcalan'ın mesajlarını anlamadıklarını iddia etti.
İşte Akdoğan'ın Öcalan'ın çekilme mesajı, yasal düzenleme ve akil adamlar konusundaki sözleri:
- O gün Öcalan'ın okunan mektubunda ne dediği belli, herkes alıp okursa orada ne dediğini görür. Şu şu şartlar olursa siz çekilebilirsiniz mi dedi? Yoksa Türkiye 'yi terk etme süreci başlamış mıdır dedi? Burada sağa sola çekmeye de gerek yok. Çok açıktır bu mesaj. Bu mesajı doğru anlamıyorlarsa algılamak istemiyorlarsa Öcalan herhalde buna dönük de bir şey söyleyecektir.
- Kandil'den birileri açıklama yapıyor. Karayılan bu sıralarda çok konuşuyor. Kendi pozisyonunu gündeme getirme rol çalma gibi yaklaşımlar. Aslında Öcalan'ın iradesine de gölge düşürecek açıklamalar.
- (Çekilme için yasal düzenleme konusu) Başbakanımız çok net olarak ifade etti. Meclis böyle bir düzenleme yapmayacak. Bu hükümetin işidir. Hükümet böyle bir yasal düzenlemeye kapıyı kapattı. Bu çok net ve tartışılacak bir durum da değil. Burada bir karar değişikliği, farklı kararlar olmadı. Tek ve son karar bu.
- Akil adamlar sivil olacak siyasetçi olmayacak. Tartışılan isimlerin çoğu düşünmediğimiz isimler. Bu konuda hükümetin bir çalışması var. Başbakanımız açıkladı. İsim havuzu oluşturuldu. Burada gündeme getirilen isimlerin çoğu dile getirilmedi, düşünülmemiş isimler. Ama elbette bazı isimler denk düşebilir.