banner39

İçişleri de JİTEM'i itiraf etti

1987'de Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kurulan Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nın 1988'de JİTEM olarak değiştirildiği, 1990'da tekrar önceki adıyla çalışmalarına devam ettiği belirtildi

Genel 13.07.2011, 01:12 13.07.2011, 07:30
İçişleri de JİTEM'i itiraf etti

İçişleri Bakanlığı, JİTEM'e dair yazılı açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı, 1987'de Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı bünyesinde kurulan Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığının adının 1988 yılında Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı (JİTEM) olarak değiştirildiğini, birimin, 1990'da reorganizasyona tabi tutularak, tekrar önceki adıyla çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadelede etkin istihbarat sağlanması amacıyla 1987 yılında İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı bünyesinde Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığının teşkil edildiği, söz konusu birimin adının 1988 yılında Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı (JİTEM) olarak değiştirildiği ve 1990 yılına kadar faaliyetlerini bu çerçevede sürdürdüğü belirtildi.

1990 yılında reorganizasyona tabi tutulan bu birimin tekrar Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı bünyesinde Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığına dönüştürüldüğü kaydedilen açıklamada, söz konusu birimin çalışmalarına bu doğrultuda devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?