banner39

Japonya, Marmaray'ın kredisini arttırdı

Hazine Müsteşarlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı 2005 tarihli kredi anlaşması ile sağlanan finansman tutarının 140 milyar 810 milyon Japon Yeni'nden 183 milyar 789 milyon Japon Yeni'ne artırılması hususunda anlaştı

Genel 17.01.2014, 11:50 17.01.2014, 11:50
Japonya, Marmaray'ın kredisini arttırdı

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Marmaray Projesi-Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi Kısmı'nın ilave finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan 2005 tarihli kredi anlaşması ile sağlanan finansman tutarı artırıldı. 

Hazine Müsteşarlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Marmaray Projesi-Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi Kısmı'nın ilave finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Hazine Müsteşarlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı arasında sürdürülen müzakereler sonucunda 18 Şubat 2005 tarihli kredi anlaşması ile sağlanan finansman tutarının 140 milyar 810 milyon Japon Yeni'nden 183 milyar 789 milyon Japon Yeni'ne artırılması hususunda mutabık kalındı.

Söz konusu revizyona ilişkin Nota Teatisi ve Kredi Anlaşması Tadili, bugün Türk ve Japon tarafları arasında imzalandı. 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?