AK Parti heyeti CHP Kurultayı'nı terketti
CHP'nin Ankara'daki 35. olağan kurultayında Erdoğan'a " Diktatör bozuntusu" diyerek hitabeden Kılıçdaroğlu'na tepki veren AK Parti heyeti kurultayı terketti

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
CHP kurultayınını izlemeye gelen AKP heyeti, kurultay salonunu terketti. AKP’lilerin, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör bozuntusu” demesi üzerine tepki olarak salondan ayrıldı.
AKP, CHP kurultayında Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ başkanlığında bir heyet tarafından temsil ediliyordu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “diktatör bozuntusu” demişti. Kılıçdaroğlu Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı olmak için ettiği tarafsızlık yeminini hatırlatarak, “senin için şeref ve namus ne anlama geliyor?” sorusunu yöneltmişti.
"KILIÇDAROĞLU DOZU KAÇIRDI"
Özdağ, "Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında biraz durakladım ama baktım ki eleştiri dozunu kaçırıyor, benim bunu kabul etmem mümkün değildi ve salonu terk ettim. Kendilerini daha nezaketli, daha dikkatli uslup kullanmaya davet ediyorum, temiz bir dil kullanmaya davet ediyorum. Yüzde 52 oyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na siz nasıl diktatör dersiniz. Bu, ülkemize ihanet, demokrasimize ihanet. Ben Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum, kınadığımı belli etmek için de bir tepki koymam lazımdı'' dedi.