Atatürk Havalimanı'nda yeni tedbirler

Dış hat yolcuları pasaporttan geçtikten sonra iç hat yolcuları da arındırılmış salona geçerken yapılan aramalarda saat ve kemerleri çıkaracak

Güncel 15.04.2016, 09:40 15.04.2016, 09:40
Atatürk Havalimanı'nda yeni tedbirler

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Brüksel Havalimanı'na yapılan saldırı ve terör olaylarının ardından güvenlik önlemlerinin sıklaştırıldığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yeni bir uygulama daha devreye girdi.

Haberturk’te yer alan habere göre Perşembe gününden itibaren dış hat yolcuları pasaport kontrol noktası sonrası, iç hat yolcuları da uçağa binmeden önceki son aramaların yapıldığı güvenlik noktasından geçişlerinde saatlerini ve kemelerini de çıkarmaya başladı.

Aynı şekilde arındırılmış bölgeye geçen havalimanı personeli de güvenlik kontrolünden geçişlerinde kemer ve saatlerini çıkaracak.

Yolcular yanlarında bulundurdukları eşyalarıyla birlikte kutulara koydukları kemerleri ve saatleri X-Ray cihazlarından geçiriyorlar.

Kendileri de dedektörlü kapıdan geçtikten sonra eşyalarını kutudan alarak saatlerini ve kemerlerini takıyorlar.

EL DEDEKTÖRÜ YERİNE ELLE ARAMA

Terör olaylarının artmasının arından güvenlik önlemlerinin arttırıldığı Atatürk Havalimanı'nda daha önce giriş kapılarında güvenlik görevlilerinin dedektörle yaptıkları üst aramasını artık elle yapılmaya başlanmıştı.

Bu kapsamda havalimanı personelinin kullandığı apron-terminal kartlarının biyometrik fotoğraflar yer alması ve kartlarını okutarak geçtiği bazı noktalara parmak izi sistemi kurulması için çalışma başlatılmıştı.

Polis avuç içi bilgisayarlarla havalimına giriş yapan şoförlerin, metrodan gelenler ve terminal girişindeki kişilerin kimlik bilgilerini girerek, herhangi bir suçtan aranıp aranmadığını, GBT kaydının bulunup bulunmadığına da bakıyor.

Metro katında polisin aldığı önlemler dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?