banner39

Gayrimenkul sertifikası dönemi başladı

SPK Başkanı Ertaş, gayrimenkul sertifikalarının vatandaşların bir ev veya iş yerinin tamamını veya bir kısmını satın almalarını kolaylaştıran bir finansal araç olduğunu bildirdi

Güncel 08.03.2017, 18:06 08.03.2017, 18:06
Gayrimenkul sertifikası dönemi başladı

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Türkiye’de ilk kez Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde Makro İnşaat’ın Park Mavera 3 projesinde uygulanacak gayrimenkul sertifikası sistemine ilişkin düzenlenen toplantıda konuştu.

Gayrimenkul sertifikalarının, vatandaşların bir ev veya iş yerinin tamamını veya bir kısmını satın almalarını kolaylaştıran, gayrimenkul şirketlerinin de faizsiz finansman elde etmelerine imkan sağlayan bir finansal araç olduğunu belirten Ertaş, gayrimenkul sertifikası ihraç edebilmek için ihraççı şirketin önce bir proje hazırlaması, sonra ilgili belediyeden ve diğer kurumlardan gerekli ruhsat ve izinleri alması ve ardından SPK’ya başvurması gerektiğini vurguladı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?