Halkbank GM Yardımcısı için kefalet istendi
Amerikan yargısı tarafından rehin alınan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla hakkında mahkemeden yumuşama sinyali geldi. Mahkeme, Atilla'ya yeniden kefalet başvurusu yapmasını önerdi.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
ABD’de görülen Rıza Sarraf davasının hakimi Richard Berman, tutuklu olarak yargılanan ve kefalet talebi reddedilen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’ya “Halkbank’ın ABD’li ortakları kim?” diye sordu. Hakim sorduğu soruları yanıtlamasını istedi ve en kısa zamanda yeniden bir kefalet başvurusu yapmasına hükmetti.
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Rıza Sarraf davasında tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, kefalet karşılığında serbest bırakılıp tutuksuz olarak yargılanmasıyla ilgili mahkemeye yeni bir başvuruda bulundu.
Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Atilla’nın 20 Temmuz’da yaptığı kefalet başvurusuna davanın hakimi Richard Berman itiraz etmiş, kefalet paketinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Hakim Berman, Atilla’dan Halkbank’ın ortaklık yapısı ve Amerikalı ortaklarıyla ilgili sorular yöneltti. Hakim sorduğu soruları yanıtlamasını istedi ve en kısa zamanda yeniden bir kefalet başvurusu yapmasına hükmetti. Atilla, avukatları Victor J. Rocco, Thomas E. Thornhill ve Cathy Fleming aracılığıyla yaptığı yeni ve daha kapsamlı kefalet başvurusunda hakim Berman’ın Halkbank’ın ortaklık yapısı ve Amerikalı ortaklarıyla ilgili sorusunu da yanıtladı.
Atilla’nın avukatları müvekkillerinin iki milyon dolar karşılığında mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakılıp tutuksuz yargılanması talep etti. Bu kefaletin bedeli için sağlanması gereken hisse senetleri karşılığında da Atilla ve karısının atacağı ortak imzayla 800 bin dolarlık mal varlıklarını teminat olarak gösterecekleri belirtildi. 800 bin dolarlık mal varlıklarının ayrıntıları da detaylarıyla verildi.
Hakim Berman’ın,“Halkbank’ın ortaklık yapısı, sahipleri ve Amerikalı hissedarları kim?” sorusuna yanıt olarak Halkbank’ın internet sitesindeki bilgiler gösteriliyor. Bu bilgilere göre Halkbank’ın yüzde 51,11 hissesinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kontrolünde olan varlık fonunda olduğu, geriye kalan yüzde 48,88 oranındaki hissesinin de İstanbul Borsası’nda serbestçe satış ve dolaşımın yapıldığı ifade ediliyor.