Katar'dan Türkiye'ye doğalgaz desteği

Katar'ın eski Ekonomi ve Ticaret Bakanı Althani, ülkesinin esnek bir enerji üreticisi olduğunu belirterek, gerektiğinde Türkiye’nin acil doğalgaz ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi

Güncel 10.12.2015, 12:32 10.12.2015, 12:42
Katar'dan Türkiye'ye doğalgaz desteği

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Boğaziçi Enerji Kulübünün düzenlediği enerjinin genç liderleri toplantısı için İstanbul'da bulunan Katar'ın eski Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohammed A. Althani, ülkesinin Türkiye'nin acil doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceklerini söyledi.

Türkiye'nin Katar’dan uzun vadeli ve düzenli sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat zaptının geçen hafta imzalandığını hatırlatan Althani, ithal edilecek LNG miktarının henüz bilinmediğini, miktarı görmek için daha erken olduğunu dile getirdi.

Althani, iki ülkenin stratejik çıkar ilişkisi olduğunu ve Katar’ın Türkiye’ye sadece enerji konusunda destek vermekten öte, diğer sektörlerde de ülkenin yanında olduğunu göstermesi açısından bu anlaşmanın önemli olduğuna dikkati çekerek, “Katar enerjide esnek bir üretici, bu sayede LNG miktarını talebe göre ayarlayabilir ve odağını bir bölgeden diğerine kolaylıkla çevirebilir. Bu anlamda, Katar, Türkiye’nin muhtemel acil enerji ihtiyaçlarını da karşılayabilecek konumda” ifadelerini kullandı.

Sektörde bir yumuşama beklediklerini dile getiren Althani, “Küresel piyasalardaki petrol arz fazlası tüketilene kadar LNG fiyatlarının gelecek üç beş yıl düşük seyredeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?