banner39

Sultanahmet patlamasına yayın yasağı

Sultanahmet'te 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayla ilgili yayın yasağı getirildi

Güncel 12.01.2016, 12:08 12.01.2016, 12:38
Sultanahmet patlamasına yayın yasağı

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Başbakanlık, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından  geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.

RTÜK, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan "yayın yasağı" konulu Başbakanlık yazısını da internet sitesinden paylaştı.

Yazıda, "15/02/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir. 12/01/2016 tarihinde İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamanın anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür" ifadesi kullanıldı.

YAYIN YASAĞININ KAPSAMI

Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsadığı öğrenildi.

Başbakanlık tarafından İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin getirilen geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsadığı öğrenildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği duyurulmuştu. Alınan bilgiye göre, Sultanahmet'teki patlamanın ardından Başbakanlık tarafından getirilen geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsıyor.

 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?