banner39

Uğur Mumcu'nun üzerinden 26 yıl geçti

26 yıl önce faili meçhul bir cinayete kurban giden usta gazeteci Uğur Mumcu düzenlenen etkinliklerde anılacak

Güncel 24.01.2019, 14:14
Uğur Mumcu'nun üzerinden 26 yıl geçti

Uğur Mumcu birçok etkinlik ile ölüm yıl dönümünde anılacak. 

Evinin önündeki arabasına konan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu birçok önemli habere imza atmış ve toplumda farkındalık yaratmıştı.

Uğur Mumcu Kimdir?

22 Ağustos 1942’de Kırşehir doğdu.

İlkokulu ve ortaokulu Ankara'da okumuştur. 1961’de başladığı üniversite eğitimini avukat olmak üzere başladığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1965’te tamamlamıştır. Henüz öğrenciyken 26 Ağustos 1962'de Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “Türk Sosyalizmi” başlıklı makalesiyle Yunus Nadi Ödülü’nü almıştır. 1969-1972 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde İdare Hukuku Profesörü Tahsin Bekir Balta’nın asistanı olarak çalışmıştır.

1981'de terörün silah kaçaklığıyla ilgisini ortaya koymak ve kamuoyunu bu konuda uyarmak için yazdığı Silah Kaçakçılığı ve Terör yayımlandı. Aynı yıl, Mehmet Ali Ağca’nın Papa’yı öldürme girişiminden sonra Ağca üzerine inceleme ve araştırmalarını yoğunlaştırdı.

Mumcu, 7 Ocak 1993 tarihinde “Mossad ve Barzani” isimli bir yazı yazdı. Bu yazısında Barzani, CIA ve Mossad arasındaki bağlantılara değindi ve yazısını şöyle bitirdi:

“Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD’ın Kürtler arasında?” “Yoksa CIA ve MOSSAD, anti-emperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değil mi?”

Öldürülme sebebi olarak Abdullah Öcalan’ın bir müddet Millî İstihbarat Teşkilatı için çalıştığını araştırması iddia edilmektedir.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?