banner39

Kerkük'te DEAŞ saldırısı: 6 ölü

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın Kerkük kentinde Federal Polis Gücüne yönelik düzenlediği iki ayrı saldırıda 6 polis öldü.

Irak 16.05.2019, 08:50 16.05.2019, 09:18
Kerkük'te DEAŞ saldırısı: 6 ölü

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın Kerkük kentinde Federal Polis Gücüne yönelik düzenlediği iki ayrı saldırıda 6 polis öldü.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ'ın güvenlik güçlerine düzenlediği iki ayrı saldırıda 6 polisin yaşamını yitirdiğini söyledi.

İlk saldırıda, Kerkük'ün güneyindeki Riyad kasabasının Aleviye köyü yakınında bir polis devriyesinin pusuya düşürüldüğünü aktaran Harbiye, otomatik silahların kullanıldığı saldırıda 4 polisin öldüğünü ifade etti.

Saad Harbiye, Kerkük'ün Reşad kasabasına bağlı Telsuse köyü yakınındaki ikinci saldırıda ise polis devriyesinin geçtiği güzergahta pusuya yatan teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 polisin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Harbiye, saldırıların yapıldığı bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını kaydetti.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere Irak topraklarının üçte birini ele geçirmişti. Irak güvenlik güçleri, Aralık 2017'de söz konusu toprakları büyük oranda geri almıştı.

DEAŞ'ın kent merkezleri ve diğer yerleşim alanlarındaki saldırı tehdidi en aza indirilmesine rağmen, örgüt kırsal bölgelerde zaman zaman eylemler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yorumlar (1)
Misafir 4 yıl önce
Emperyal ABD ve Batı'nın kullanacağı maşalar herdaim vardır. Irak'tan, Akdeniz'e giden yol üzerinde bir
kürt devleti kurdurmak istiyorlar. Bu bant üzerinde ABD ve Batı, buralardaki arap ve kürtleri eriterek amacına ulaşmak istiyor.( Bu uç unsurlar kah kafileler halinde Afganistan,Pakistan sınırları içine kah Asya'da Pakistan Hindistan'ı birbirine düşürmede kah Sri Lanka gibi ülkelerde bombalar patlatarak kah
bizim içimizde de uyuyan hücreler olarak faaliyette bulunmak için işaret beklemektedir.
Emperyaller; toprak dizaynına devam etmektedirler.
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?