MÜSİAD'dan Haşim Kılıç'a tepki
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı eleştirerek, "AYM kuruluş yıl dönümünde yaşananların, huzur ve istikrardan yana olan bizler tarafından hoş karşılanmadığını belirtmek isterim." dedi

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı eleştiren MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Bugün, toplum, yargı içindeki huzursuzluğun farkındadır ve rahatsızdır. Bu huzursuzluğu ve yanlışlığı meydana getiren bizzat yargının kendisidir ve çözümünü bulmak da yargıya düşer" dedi.
MÜSİAD'ın 85. Genel İdare Kurulu Toplantısının Gala programı'na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile bir çok davetli katıldı. Türkiye'nin hemen hemen her şehrinden ve yurt dışından katılımların olduğu toplantının açılış konuşmasını MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök yaptı.
"AYM YIL DÖNÜMÜNDE YAŞANANLAR HOŞ KARŞILANMAMIŞTIR"
MÜSİAD'ın ülkemizin kalkınması ve büyümesi için var gücüyle çalıştığını ifade eden Olpak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tüm gücünü de MÜSİAD'ı oluşturan değerli üyelerinden alıyor. Türkiye büyür de, MÜSİAD geri kalır mı? Hayır. Biliyorsunuz, geçen hafta Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'ın da katılımıyla, Amerika MÜSİAD'ın lansmanını yapıp geldik. Amerika'da yaptığımız görüşmeler neticesinde de gördük ki, bizi çok büyük fırsatlar bekliyor. Hem Amerikalı iş adamlarıyla, hem de Beyaz Saray yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz sonuç, ümit var olmamıza neden oluyor. Büyüme deyince, hem nitelik, hem de nicelik anlamında büyümeyi kast ediyoruz. Bugün MÜSİAD, Şube, Temsilcilik ve Temsilcileriyle, Türkiye'de 76 noktada, Yurt dışında ise, 55 ülkede, 143 noktada temsil edilmektedir. Önümüzdeki ay, Sayın Cumhurbaşkanımız'ın katılımıyla, Pekin Temsilciliğimizin açılışını yapacağımızı da buradan ilan etmek istiyorum. İstikrar derken, bu prensibin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de geçerli olacağını ifade etmek isterim. O makamda görev yapacak kişinin milletimizin bağrından çıkması, devletimizin ve milletimizin geleceği için çalışması önemlidir. Bir diğer husus ise, bu seçimin, halkımızın hür iradesi ile yapılacak olmasıdır. Bu iki husus gerçekleştiği zaman, Cumhurbaşkanlığına kimin geldiği önemli değildir. Yine bu noktada, AYM kuruluş yıl dönümünde yaşananların, huzur ve istikrardan yana olan bizler tarafından hoş karşılanmadığını belirtmek isterim. Bugün, toplum, yargı içindeki huzursuzluğun farkındadır ve rahatsızdır. Daha da önemlisi, bu huzursuzluğu ve yanlışlığı meydana getiren de ne toplum, ne iş camiası, ne de STK'lardır, bizzat yargının kendisidir ve çözümünü bulmak da yargıya düşer. Farklı zamanlarda, gerektiğinde hızla inİsiyatif almaktan çekinmeyen yargı, çözüm konusunda da bunu yapmak yerine, kamuya açık bir şekilde, devlet yönetimi arasında kavga algısı oluşturacak yaklaşımlardan kaçınmalıdır."