Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Yaklaşık 15 milyon insanın yaşadığı belirtilen İstanbul'da her gün yerin altında binlerce işçinin gece gündüz demeden çalıştığı belirtiliyor. Anadolu Yakası Raylı Sistemler’de 3 bin 494 kişi, Avrupa Yakası Raylı Sistemler’de bin 740 kişi, Avrasya Tüneli’nde 2 bin kişi olmak üzere toplam 7 bin 234 kişi yeraltında çalışıyor.
İstanbul Ajans'ta yer alan bilgilere göre İstanbul’da devam eden metro ve tünel çalışmalarında toplam 7 bin 234 kişi görev yapıyor. Boğaz’a 3 katlı tüp geçiş projesinin de başlamasıyla birlikte şehrin yeraltında çalışan nüfusu 10 bini bulacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metro inşaatı ile Kartal-Pendik-Kaynarca hatlarında toplam 2 bin 494 kişi çalışıyor.
Avrupa Yakası’nda ise Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile Vezneciler istasyonu 2. çıkışı ve Avrasya Tüneli’nde 3 bin 740 kişi görev yapıyor.
İstanbul'da 2019'a kadar 430 kilometre metro sisteminin inşa edilmesi hedefleniyor.
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 11:12