Yedi İklim'de öykü
Yedi İklim dergisinin Nisan sayısı öykü ağırlıklı

Dünya Bülteni/ Kültür Servisi
Yedi İklim, Nisan sayısının kapağına Behçet Necatigil, Judith Wright, Refik Halit Karay ve William Shakspeare'in fotoğraflarını taşıyor.
Dergi sayfalarını Kuzey Afrika'da cereyan eden olaylar üzerine kaleme alınan Batının Salyaları Akarken başlıklı yazıyla açıyor.
Süreğinde her zaman olduğu gibi şiirler var. Bu ay Ömer Erdem iki şiirle katkıda bulunuyor Yedi İklim'e. Kâmil Eşfak Berki, Zafer Acar, Nurettin Durman, Hüseyin Alemdar, Abdullah İlhan, Mehmet Ali Özkan, Mehmet Baş, Bilal Yavuz, Nedim Gökhan Aydın, Bekir Göl derginin diğer şairleri.
Hasan Aycın çizgisiyle, Mustafa Cemil Efe hattıyla, Serap Ekizler yağlı boya çalışmasıyla ve Özden Aydın da ebrusuyla Yedi İklim'in bu sayısını zenginleştiriyorlar.
Nisan sayısında bir hayli öykü var. Öykü severler bu ay öyküye doyacaklar. Kadir Tanır, Osman Koca, Fatma Rânâ Çerçi, İsmail Demirel, Yunus Emre Özsaray, Mustafa Oral, Ebru Ak, Emine Batar, Yıldırım Türk bu ay öykülerini yayımlanan yazarlar.
Bu ayın tek çevirisi Yavuz Demir'e ait. Demir kapağa da taşınan Judith Wright'tın Efsane şiirini çevirmiş.
Recep Seyhan yıllar önce Almanya'ya eğitim amacıyla yaptığı yolculuğu Augsburg Notları olarak yayınlamaya başlamış.
Osman Bayraktar; Cemal Şakar ve Hüseyin Su'dan sonra bu ay Ramazan Dikmen öyküsü üzerine yazıyor. Kadir Can Dilber, Necatigil'in Korku Çiçekleri şiirini inceliyor. Mustafa Cemil Efe hattatlarla ilgili yazılarına Karahisarî ile devam ediyor. Yakın zamanda, Bir Şehri Sevmek adlı kitabına kavuşan Mehmet Kurtoğlu, düşüncelerini William Shakspeare üzerine yoğunlaştırmaya devam ediyor.
İsmail Demirel, 2010 Dergilerinde Öykü adını verdiği çalışmasının ilk bölümünü bu ay yayınlıyor. Demirel ilk bölümde Aşkar, Dergâh ve Yağmur dergilerindeki öykülere değinmiş.
Yeni Okumalar-Değiniler bölümü bu ay da dopdolu. Bölümün ilk yazısı Mustafa Kirenci'ye ait. N.Ahmet Özalp'in yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkan makalelerden oluşturduğu Okları Kırılmış Kirpi üzerine yazıyor Kirenci. Sonrasında İbrahim Coşkun; Ömer Say, Nermin Tenekeci, Güzide Ertürk, Nurettin Durman, Abdurrahman Arslan ve Ferit Edgü'nün kitapları üzerine kısa değerlendirmelerde bulunuyor.