Milyarder iş adamından Özbekistan'a 20 milyon dolar virüsle mücadele yardımı
Milyarder Alisher Usmanov Özbekistan'a koronavirüsle savaşmak için 20 milyon dolar ayırdı

Özbek kökenli Rus milyarderi Alisher Usmanov Özbekistan'daki koronavirüsle savaşmak için 20 milyon dolar ayırdı.
Bu haber TV kanalı "Özbekistan 24" tarafından bildirildi.
Kanala göre, fonlar Coronavirüs hastaları için Taşkent bölgesinin Zangiata bölgesinde inşa halindeki bir hastaneyi donatmak için kullanılacak.
Raporda, "Tanınmış işadamı ve hayırsever Alisher Usmanov, devlet başkanımızın çabalarını destekledi ve bu hastaneyi en modern tıbbi ekipmanla donatmak için 20 milyon dolar ayırdı." Denildi.
Fonlar, koronavirüsle mücadelede hükümete mali yardım sağlamak için oluşturulan Özbekistan Yardım Fonu ve Sağlık Kamu Fonu'na devredildi. Paranın gerekli tıbbi ekipmanların satın alınması için Cumhuriyet Sağlık Bakanlığı'na devredildiği belirtilmektedir.
Hatırlatacağız, daha önce Alisher Usmanov'un Taşkent'teki evindeki koronavirüs pandemisi sırasında kendi kendine izole olduğu bildirildi.
31 Mart itibarıyla Özbekistan'da 172 SARS-CoV-2 koronavirüs enfeksiyonu vakası kaydedildi. İki kişi öldü.
Kaynak: centralasia