Taşkent'te Türk işadamına 5.5 yıl hapis
Özbekistan’da yasa dışı iş yaptığı gerekçesi ile tutuklanan bir Türk işadamı 5 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı

Murat Hayati/ Dünya Bülteni
Özbekistan'da kara yolu taşımacılığı sektöründe iş yapan "Dağlı Trans" şirketinin yöneticisi Fikret Dağlı Taşkent Bölge Mahkemesi'nin verdiği kararla 5,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Türk işadamı Dağlı'nın Özbekistan'da faaliyet gösteren şirketinin Taşkent dışında bir TIR garajı olduğu ve Vergi Dairesi araştırmalarına göre söz konusu şirketin mali kaçakçılık yaptığı açıklandı. İşyerinde yapılan araştırmada kayıt dışı paralar ile birlikte garajda dizel yakıtın yasa dışı ticareti yapıldığı belirtildi. Kaçak alkol ürünü ile sigara satışı kaydedilen işyerinde yerel personelden oluşan muhasebe yetkilileri ile işadamın yardımcısı da tutuklandı.
Taşkent Bölge Mahkemesi tutukluların ifadesini almasını ardından yerli personel para cezasına çarptırılırken işadamı Fikret Dağlı'ya ise işlediği ekonomik suç sebebiyle 5 buçuk yıllık hapis cezası verildi.