Annan'dan Şam yönetimine barış çağrısı
BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Şam yönetimine ülkedeki kanlı çatışmaların sona erdirilmesi için somut adımlar atmaya çdavet etti.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Şam yönetimine ülkedeki kanlı çatışmaların sona erdirilmesi için somut adımlar atması çağrısında bulundu.
Suriye’de yaklaşık 14 aydır süren çatışmaları son erdirmek için BM ve Arap Birliği tarafından görevlendirilen Annan, ülkeye ikinci ziyaretini gerçekleştirirken başkent Şam’a varışında yaptığı açıklamasında, geçtiğimiz hafta sonu aralarında çocukların da bulunduğu ve 108 kişinin ölümüyle sonuçlanan Hule kasabası katliamın kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Suriyeli yetkililer ülkedeki gerginliğin son ermesi için somut adımlar ataması gerektiğini belirten Annan, “Şam yönetiminden bu krizi barışçıl yollardan çözmesi için cesur adımlar atmaya çağırıyorum. Konsey, Hule’deki saldırıyı araştırmaya devam edecektir. Bu acımasız suçlardan sorumlu herkesin hesap vermesi gerekiyor” dedi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi tarafından yapılan açıklamada ise, Homs kırsalının Hula bölgesinde meydana gelen katliamın hükümet güçleri ile bir bağı olmadığını belirterek iddiaları yalanladı ve Suriye'nin, evlatlarını hedef alan bu tür katliamları kınadığını ifade etti.
Öte yandan, Kofi Annan’ın Suriye temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesi bekleniyor.