Gazze'de Filistinli tutsaklara özgürlük eylemi
Gazze'de Kızılhaç binası önünde toplanan çok sayıda kişi, İsrail'in elindeki rehinelerin bırakılmasını istedi

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Gazze'de çok sayıda Filistinli, İsrail hapishanelerindeki tutsakların serbest bırakılmasını talep etti.
Her hafta bu çerçevede gösteri düzenleyen Filistinliler, Kızılhaç binası önünde toplandı. İsrail hapishanelerinde tutsakların resimlerini taşıyan grup özellikle hasta tutsakların serbest bırakılması için uluslararası makamların harekete geçmesi çağrısında bulundu.
AA muhabirine konuşan Filistinli tutsaklardan İbrahim el-Bitar'ın kardeşi Memduh, ağabeyinin sağ gözünü kaybettiğini ve bağırsak iltihabı geçirdiğini ancak gerekli tedaviyi görmediğini ifade etti.
İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Halid el-Batş ise Filistinli tutsakların kronik hastalıklar nedeniyle "her gün biraz daha ölüme yaklaştığını" ifade etti.
Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 5 bin 200 Filistinli tutsak bulunuyor. Tutsaklardan bazılarının ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyor.