Irak'ta bu yıl 129 kişi idam edildi
Irak'ta idam cezalarının sayısında artış olarak bu yıl toplam 129 kişinin idam edildiği açıklandı

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Irak'ta bu yıl toplam 129 kişinin idam edildiği açıklandı. İdamların çoğunun ''terör''le bağlantılı suçlar nedeniyle verildiği bildiriliyor.
Öte yandan uluslararası insan hakları örgütleri ve gözlemciler, Irak mahkemelerinin adil olmadığını ve bazı kararların, Haşimi örneğinde olduğu gibi, siyasi olarak alındığını öne sürüyor.
Irak, ABD işgalinden 10 yıl sonra hâlâ sorunlarla boğuşuyor. Dün Bağdat'ın 64 km. doğusunda yer alan Felluce bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda dört, Bağdat'taki Ebu Gureyb'de iki, Mahmudiye'de ise bir polis öldü.
Bağdat'ta ise El-Kaide ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir tutuklunun kendisini havaya uçurmaya çalıştığı ve 6 kişinin yaralanmasına yol açtığı bildirildi. Tutuklunun patlayıcıları hapishaneye nasıl soktuğu ise bilinmiyor.