İran'da reformcu gazete yasaklandı
İran'da reformcu olarak bilinen Ebtekar gazetesi, yalan haber yapmak gerekçesiyle kapatıldı. Kapatmanın arkasındaki asıl sebebin, gazetenin yaptığı 'Evin hapishanesinde işkence' haberi olduğu ileri sürülüyor

Dünya Bülteni/Haber Merkezi
İran'da mahkeme, reformcu olarak bilinen Ebtekar gazetesini kapatma kararı aldı. Gazetenin "yalan haber" yaptığı ve yaydığı için kapatıldığı duyuruldu.
Gazetenin kapatıldığını duyuran İSNA haber ajansı, Ebtekar'ın son aylarda yönetim tarafından kapatılan üçüncü yayın organı olduğunu belirtti.
Gazetenin kapatılmasıyla ilgili açıklama yapan Ebtekar'ın Yayın Yönetmeni Muhammed Ali Vekili, "Bugün basınla ilgili mahkemeden bana bir not geldi ve gazetenin yalan haberları yaydığı gerekçesiyle yasaklandığı yazıyordu" dedi.
Ebtekar Gazetesinin kapatılmasının arkasındaki asıl gerekçenin işkence haberleri olduğu ileri sürülüyor. Muhalefete yakın web siteleri, Ebtekar'ın, işkence olaylarıyla meşhur olan Evin hapishanesinin müdürüyle ilgili haber yaptığı için kapatıldığını savunuyor.