Maliki'den Bahreyn uyarısı

Irak Başbakanı Maliki, Bahreyn'e Sünni komşuları tarafından yapılacak müdahalelerin mezhep çatışmasını tetikleyeceğini savundu

Ortadoğu 26.03.2011, 10:16 26.03.2011, 10:21
Maliki'den Bahreyn uyarısı

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Bahreyn'e Sünni Arap komşuları tarafından yapılacak askeri müdahalenin, bölgede mezhep savaşını tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC ile yaptığı mülakatta Maliki, Bahreyn'deki durumun Libya ve Mısır'dan farklı olduğunu vurgulayarak bu ülkelerdeki sorunun mezhepsel olmadığını, Bahreyn'de ise Sünniler ile Şiiler arasında sorun olduğunu kaydetti.

Bahreyn'e yabancı askeri müdahalenin sona ermesi gerektiğini bildiren Maliki, Irak'ın bu ülkedeki Şiileri desteklemek için herhangi bir girişimi bulunmadığını da ifade etti.

Maliki, Bahreyn'in içişlerine müdahaleye son verilmesi çağrısında bulundu. Irak Başbakanı, burada mezhep sorunu olmasını istemediklerini, bunu gözardı etmeleri durumunda sorunun kartopu gibi büyüyeceğini ve bölgenin mezhep savaşına sürüklenebileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?