Mısır İhvanı'nda Kıpti kurucu üye
Mısırlı Hristiyan Kıptiler, Müslüman Kardeşler Örgütü'nün "Özgürlük ve Adalet Partisi" kuruluşunda yer aldı

Dünya Bülteni/Haber Merkezi
Mısır'daki Müslüman Kardeşler grubunun liderleri, resmi başvuru için hazırlıklarını sürdürdükleri Özgürlük ve Adalet Partisi'nin kurucu heyetinde çok sayıda Kıpti ve kadının da yer aldığını açıkladı.
Parti kurucularını temsil eden Muhammed Saad El-Katatny, partiye katılmak isteyen kişilerin kimliklerinin fotokopileri ile noter tasdikli vekalet belgelerinin kabul edilmeye devam ettiğini açıkladı.
Mısır'ın en büyük muhalefet grubu olan İhvan'ın partisinin Mayıs ayında Mısır Siyasi Partiler Komitesi'ne resmi kuruluş başvurusu yapması bekleniyor.
İhvan liderlerinden Sobhi Salih de, parti kurucuları arasında çok sayıda kadın ve Hıristiyan Kıpti bulunduğunu söyledi.
Örgüte yakın kaynaklar da yaklaşan parlamento seçimleri için Müslüman Kardeşler'in aday belirleme sürecini tamamladığını belirtti.