Mısır'ın yarım kalan devrimi
Mısır'da demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ülkenin hapishanelerinde direnişini sürdürürken bugün askeri darbe ile yarım kalan devrimin 5'nci yıldönümü

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan 67 yaşındaki Muhammed Mursi'nin askeri darbe ile devrilmesinin bugün 5'nci yılı.
Bugün uluslararası camiada Muhammed Mursi'ye uygulananlar bir tür intikam olarak değerlendirilirken mevcut ABD komutasındaki askeri hükümetin neredeyse tek derdi Mursi'yi uluslararası arenada kendini suçlu göstermeden yoketmek.
Kahire Amerikan Üniversitesi Siyaset Sosyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Said Sadık da Mursi Mısır'da yönetimin son derece güçlü olduğunu belirterek, "Mursi davalarının nereye kadar süreceğini kestiremeyiz. Rejim şu anda çok güçlü ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile uzlaşmayı düşünmeyecektir. Mursi'yi devirenler nasıl olur da onu serbest bırakabilir ki?" ifadelerini kullanıyor.
Mısır'da darbe öncesi ve sonrası süreç hakkındaki gelişmeler hakkında;
http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=405882
http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=303199
http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=215809
http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=279644
http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=347331
http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=147130
http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=268345