NATO'nun öldürdükleri bin 100'ü geçti
Libya, NATO'nun hava saldırılarında bin 100'den fazla Libyalının öldüğünü açıkladı. NATO, 19 Mart'ta başlattığ saldırılarını sürdürüyor
Ortadoğu
14.07.2011, 02:00 14.07.2011, 08:13

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Libyalı savcı Muhammed Zikri El Mahcubi, NATO'nun 19 Mart'tan beri ülkesine düzenlediği hava saldırılarında bin 100'den fazla Libyalının öldüğünü söyledi.
Mahcubi, yaptığı açıklamada, NATO'nun hava saldırılarında yaralananların sayısının ise 4 bin 500 kişi olduğunu ifade etti.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'i hava operasyonları nedeniyle Libya mahkemesinde soykırım ile suçlayacaklarını bildiren Mahcubi, Rasmussen hakkında aralarında adam öldürme ve yaralama, kamu binalarını yıkma ve Libya lideri Muammer Kaddafi'yi öldürmeye çalışmanın da olduğu 10 ayrı suçlamada bulundu.