banner39

Pakistan'da Jang medya grubuna yasak

Pakistan'da cumartesi günü saldırıya uğrayan gazeteci Hamid Mir'in çalıştığı medya kuruluşu olan Jang medya grubunun yayın organları istihbaratı suçlayan haberler yayınlamıştı. Bunun üzerine grubun yayın organları askeri ofislerde yasaklandı

Ortadoğu 24.04.2014, 12:18 24.04.2014, 12:18
Pakistan'da Jang medya grubuna yasak

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Gazeteci Hamid Mir’e yapılan saldırı sonrası, saldırının sorumlusu olarak İstihbarat Teşkilatı’nı işaret eden ülkenin en çok izlenen haber kanalı Geo News’in de içinde bulunduğu Jang medya grubunun gazete ve kanalları tüm askeri ofislerde yasaklandı.

Savunma Bakanı Havace Asif’in Jang medya grubuna yönelik bu yasağı, “devlete karşı içeriğe yer verme” gerekçesiyle, ülke çapında genişletilmesini istediği belirtiliyor. Geo News haber kanalının lisansının iptal edilmesi gündemde.

Gazeteci Hamid Mir, cumartesi akşamı silahlı saldırıya uğramış ve ağır yaralanmıştı. Hamid Mir, saldırıya uğramadan önce başına birşey gelirse İstihbarat Teşkilatı ve Teşkilat Başkanı Emekli General Zahirul İslam’ın sorumlu olacağını söylemişti. Saldırının ardından Jang medya grubuna bağlı yayın organları bu iddiaları sıklıkla gündeme getirdi.

İstihbarat karşı adım atacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden, Jang medya grubuna bağlı birçok yayın organının askeri ofislere girmesi yasaklandı. 

Jang medya grubuna bağlı Geo News kanalının lisansının iptal edilebileceği dile getiriliyor. Geo News kanalı Pakistan'da en çok izlenen kanallar arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?