Rusya Esad'a 240 ton 'para' bastı
Rusya'nın, Suriye'ye 240 ton banknot basarak, Esad'ın kamu görevlilerine maaşlarını ödemesini sağladığı ileri sürüldü

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
İç savaşta iki yılını doldurmak üzere olan Suriye'de devlet mali yönden iyice zor durumda kalmaya başladı. Mali sıkıntılar yaşayan Beşar Esad'ın imdadına Rusya koştu. Rusya, Esad'ın memurlarına dağıtması ve savaşta kullanması için 240 para bastı.
Alman basınında yer alan habere göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ABD ve Avrupa Birliği'nin ülkesine uyguladığı ekonomik yaptırımları Rusya'nın yardımıyla aşmaya çalışıyor. Kamu görevlilerine maaşlarını ödemekte sıkıntıya düşen Esad rejimine, Moskova'nın 240 ton Suriye lirası (banknot) basarak gönderdiği iddia edildi.
Haberde, Moskova'nın Esad rejimi için bastığı banknotların bu yıl 9 Temmuz ve 15 Eylül tarihleri arasında nakliye uçaklarıyla Şam'a gönderildiği belirtildi.