banner39

Suriye'de sürpriz son dakika gelişmesi! Esed ve Muhalifler masaya oturuyor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriyeli muhalifler ile Esed rejiminin Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bittikten sonra Cenevre'de masaya oturma konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Ortadoğu 19.05.2020, 12:41
Suriye'de sürpriz son dakika gelişmesi! Esed ve Muhalifler masaya oturuyor

İngiliz haber ajansı Reuters'da yer alan son dakika haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen Suriye'deki gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı.

Pedesen, Suriye'de yıllardır çatışan muhalifler ile Esed rejiminin Cenevre'de anayasa sürecinin görüşmek üzere tekrar bir araya gelme konusunda anlaştığını söyledi.

Gazetecilere demeç vere BM Temsilcisi, "Koronavirüs salgını izin verdiği anda Cenevre'ye gelmeyi kabul ettiler ve bir sonraki toplantı için bir gündem üzerinde anlaştılar" dedi.

Toplantının tarihi hakkında bilgi vermeyen Pedersen, ABD ve Rusya'ya çağrı yaparak barışa katkıda bulunmasını istedi.

KAYNAK: HABER7
 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?